Powitanie wiosny z Wydziałem Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. W dniu 21 marca uczniowie klas maturalnych w ramach zajęć z DIETETYKI spotkali się z wykładowcami Uniwersytetu Rolniczego przy ul. Balickiej 122 .
W ramach współpracy partnerskiej Wydział Technologii Żywności zaprosił uczniów naszego technikum na ciekawe zajęcia warsztatowe „Przygotowanie sorbetów o zaskakującym połączeniu barw i smaku” prowadzone przez dr Iwonę Tesarowicz, dr inż. Agnieszkę Zawiślak oraz dr inż. Ireneusza Maciejaszka. Po warsztatach odbył się wykład pt.: Utrwalanie żywności metodami skojarzonymi, który prowadziła dr hab. inż. Magdalena Michalczyk, prof. URK.
Udział w zajęciach był ciekawą pozaszkolną formą uzupełnienia i wzbogacenia wiedzy z zakresu dietetyki, okazją do poszerzenie swoich kompetencji i umiejętności zawodowych oraz możliwością rozwijania zainteresowań i pasji.
ZSG nr 2 dziękuje pracownikom URK za miłe przyjęcie i profesjonalne przygotowanie zajęć.