Trzecia polska selekcja Bocuse d’Or Poland 2023 odbyła się ze wsparciem 22 uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie pod kierunkiem kierownika warsztatu szkolnego Grażyny Kumorek-Mastalerz! To najważniejszy i najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny na świecie dla profesjonalnych Mistrzów Kuchni! W składzie Jury zasiadło wielu światowej sławy Mistrzów Sztuki Kulinarnej z Polski i Europy. Konkurs poprowadził Mistrz Ceremonii Karol Okrasa – Szef kuchni Plater by Karol Okrasa. Zwycięzcą okazał się Kamil Tłuczek. Drugie miejsce zajął Grzegorz Miśta. Trzecie miejsce uzyskał Tomasz Soczumski. Wszystkim serdecznie gratulujemy! Praca uczniów, perfekcja synchronu została doceniona przez Organizatorów i prowadzącego Karola Okrasę! Dziękujemy młodzieży za zaangażowanie i pełen profesjonalizm, a Organizatorom konkursu Bocuse d’Or za możliwość udziału w tak ważnym wydarzeniu! Dzisiejsza lekcja na żywo sztuki kulinarnej na najwyższym poziomie z pewnością niejednego ucznia zmotywuje do rozwoju zawodowego!