14 listopada 2023r. w Hotelu Ibis Stare Miasto przy ul. Pawiej 15 w Krakowie odbyły się warsztaty kulinarne dla uczniów z Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie. W zajęciach brali udział uczniowie klasy piątej Technikum Gastronomicznego nr 11. Warsztaty z kuchni wegańskiej prowadzili pracownicy Firmy Nestle. Do produkcji potraw wykorzystano produkty roślinne Firmy Garden Gourmet należące do portfolio Nestle. Uczniowie sporządzili m.in. klopsy roślinne z sosem pomidorowo-paprykowym na pulpie sugo peperoni z kaszą pęczak, wrapy z wegańskim sznyclem .
Były to bardzo ciekawe zajęcia dla uczniów rozwijające ich wiadomości i umiejętności z zakresu żywienia dietetycznego. Mieli możliwość doskonalenia swoich umiejętności pod okiem mistrzów kucharskich (absolwentów naszej szkoły), poznania specyfiki zakładu oraz markowych produktów wegańskich. Jest to doskonały przykład nowoczesnego kształcenia zawodowego.