fbpx

Wykaz podręczników i materiałów ćwiczeniowych na rok szkolny 2022/23 dla uczniów klas pierwszych

WYKAZ PODRĘCZNIKÓW, MATERIAŁÓW EDUKACYJNYCH I ĆWICZENIOWYCH

TECHNIKUM GASTRONOMICZNE nr 11  

Klasa pierwsza

Rok szkolny 2022/2023

Przedmiot Podręczniki Materiały edukacyjne
i ćwiczeniowe
Wydawnictwo Nr w wykazie MEN
Autor Tytuł
 KSZTAŁCENIE OGÓLNE 
 

Język polski

Katarzyna Budna, Beata Kapela-Bagińska, Jolanta Manthey, Jarosław Zaporowicz, Tomasz Zieliński, Ewa Prylińska, Cecylia Ratajczak „Sztuka wyrazu” podręcznik do liceum i technikum. Część 1. Starożytność, średniowiecze.  

——————————-

Gdańskie Wydawnictwo Oświatowe sp. z o.o. sp. K. 1022/1/2019
Język angielski Jane Hudson, Weronika Sałandyk Life Vision  A2/B1 Life Vision.  A2/B1. Workbook. Helen Halliwell Thomas Johannsen Oxford University Press Polska Sp. z o.o. 1130/2/
Język niemiecki Podręcznik zostanie podany we wrześniu po teście diagnostycznym.
Język hiszpański Jaime Corpas, Eva García, Agustín Garmendia Aula nueva 1. Język hiszpański. Podręcznik do liceum i technikum -zakres podstawowy. Aula nueva 1. Język hiszpański. Zeszyt ćwiczeń. Liceum i technikum. Klett Polska sp. Z o.o. 1058/1/2019
Plastyka Marta Ipczyńska, Natalia Mrozkowiak Spotkania ze sztuką. Podręcznik do plastyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum.  

——————————–

Nowa Era Spółka z o.o. 1009/2019
Historia Michał Norbert Faszcza, Radosław Lolo, Krzysztof Wiśniewski Historia. Podręcznik. Liceum i technikum. Zakres podstawowy. NOWA EDYCJA  

——————————–

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. 1147/1/2022
Geografia (zakres podstawowy) – tylko dla klas uczących się biologii lub chemii w zakresie  rozszerzonym. Roman Malarz, Marek Więckowski Oblicza geografii 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy. Katarzyna Maciążek „Oblicza geografii 1. Karty pracy ucznia dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres podstawowy.

 

Atlas geograficzny dla liceum i technikum (dla szkoły ponadpodstawowej). Praca zbiorowa.

Nowa Era Spółka z o.o. 983/1/2019
Geografia (zakres rozszerzony) – tylko dla klas z rozszerzoną geografią Roman Malarz, Marek Więckowski, Paweł Kroh Oblicza geografii 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony. Dorota Burczyk, Violetta Feliniak, Bogusława Marczewska, Sebastian Ropel, Józef Soja

 

„Oblicza geografii 1 – Maturalne karty pracy dla liceum i technikum.

 

Atlas geograficzny dla liceum i technikum (dla szkoły ponadpodstawowej). Praca zbiorowa.

Nowa Era Spółka z o.o. 973/1/2019
Biologia (zakres podstawowy)tylko dla klas uczących się geografii lub chemii w zakresie  rozszerzonym. Anna Helmin, Jolanta Holeczek Biologia na czasie 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy  

 

——————————–

Nowa Era Spółka z o.o. 1006/1/2019
Biologia (zakres rozszerzony) – tylko dla klas z rozszerzoną biologią Marek Guzik, Ryszard Kozik, Renata Matuszewska, Władysław Zamachowski Biologia na czasie 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony  

 

——————————–

Nowa Era Spółka z o.o. 1010/1/2019
Chemia (zakres podstawowy) – tylko dla klas uczących się biologii lub geografii w zakresie  rozszerzonym. Romuald Hassa, Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod To jest chemia. Część 1. Chemia ogólna i nieorganiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy  

——————————–

 

 

Nowa Era Spółka z o.o.  

994/1/2019

Chemia (zakres rozszerzony)tylko dla klasy uczącej się w zawodzie: technik technologii żywności Maria Litwin, Szarota Styka-Wlazło, Joanna Szymońska To jest chemia. Część 1. Chemia ogólna i nieorganiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony Karol Dudek-Różycki, Elżbieta Megiel, Michał Płotek, Grażyna Świderska, Tomasz Wichur

To jest chemia 1

Maturalne karty pracy z kartami laboratoryjnymi dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Chemia ogólna i nieorganiczna. Zakres rozszerzony.

Stanisław Banaszkiewicz, Karol Dudek-Różycki, Kinga Gnerowicz-Siudak, Magdalena Kołodziejska, Elżbieta Megiel, Michał Płotek, Grażyna Świderska, Tomasz Wichur

To jest chemia

Zbiór zadań dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony

Nowa Era Spółka z o.o. 991/1/2019
Fizyka Marcin Braun, Weronika Śliwa Odkryć fizykę. Podręcznik dla klasy 1 liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy. Część 1.  

 

——————————–

Nowa Era Spółka z o.o. 1001/1/2019
Matematyka Wojciech Babiański, Lech Chańko, Dorota Ponczek, Karolina Wej Matematyka 1. Podręcznik dla klasy 1 liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy  

——————————-

Nowa Era Spółka z o.o. 971/1/2019
Informatyka Janusz Mazur, Paweł Perekietka, Zbigniew Talaga, Janusz S. Wierzbicki Informatyka na czasie 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy  

——————————–

Nowa Era Spółka z o.o. 990/1/2019
Edukacja dla bezpieczeństwa Barbara Boniek, Andrzej Kruczyński Edukacja dla bezpieczeństwa. Zakres podstawowy. Zeszyt ćwiczeń. Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON Sp. z o.o. 1007/2019
Religia ks. Tadeusz Panuś

ks. Andrzej Kielian

dr Ewelina Maniecka

U źródeł wolności  

——————————–

Wydawnictwo św. Stanisława BM AZ-4-01/18
 KSZTAŁCENIE ZAWODOWE 
 Zawód: technik żywienia i usług gastronomicznych 
Bezpieczeństwo i higiena pracy Marzanna Zienkiewicz Sporządzanie potraw i napojów. Cz.1.  

———————————-

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. 2018
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Małgorzata Konarzewska Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. ——————————— Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. 69/2013 wydanie VI zmienione 2019
 Zawód: technik usług kelnerskich 
Bezpieczeństwo i higiena pracy Marzanna Zienkiewicz Sporządzanie potraw i napojów. Cz.1.  

———————————

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. 2018
Język angielski zawodowy Virgina Evans, Jenny Dooley, Ryan Hallum Career Paths. Food Service Industries. ——————————– Express Publishing.
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Małgorzata Konarzewska Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. ——————————– Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. 69/2013 wydanie VI zmienione 2019
Obsługa konsumenta z elementami barmaństwa Renata Szajna

Danuta Ławniczak

Obsługa kelnerska cz.1 ——————————– Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A 84/2013
 Zawód: technik technologii żywności
Bezpieczeństwo i higiena pracy Katarzyna Kocierz Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. Tom I. ——————————- Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A Nr dopuszczenia MEN: 2013
Technologia produkcji cukierniczej z towaroznawstwem Magdalena Kaźmierczak Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Część 1 i 2. ——————————- Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A Nr dopuszczenia MEN: 2013

Do pobrania ⇓

klasa 1 – Technikum Gastronomiczne

 

WYKAZ PODRĘCZNIKÓW, MATERIAŁÓW EDUKACYJNYCH I ĆWICZENIOWYCH

BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA nr 10

Klasa pierwsza
Rok szkolny 2022/2023

 

Przedmiot Podręczniki Materiały edukacyjne
i ćwiczeniowe
Wydawnictwo Nr w wykazie MEN
Autor Tytuł
KSZTAŁCENIE OGÓLNE
Język polski Joanna Ginter

Anna Klimowicz

To się czyta! Podręcznik do języka polskiego dla branżowej szkoły I stopnia. Klasa pierwsza. ———————— Nowa Era Spółka z o.o 1025/1/2019
Język angielski Carla Leonard Life Vision Elementary A1/A2 Helen Halliwell

Life Vision Elementary A1/A2

Oxford 1130/1/2022
Historia Mirosław Ustrzycki, Janusz Ustrzycki Historia 1. Podręcznik dla branżowej szkoły I stopnia  

————————-

Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON Sp. z o.o. 1078/1/2019
Podstawy przedsiębiorczości Zbigniew Makieła i Tomasz Rachwał Krok w przedsiębiorczość. Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości dla szkół ponadpodstawowych. ———————- Nowa Era Spółka z o.o. 1039/2020/z1
Biologia Anna Helmin

Jolanta Holeczek

Biologia na czasie 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy  

————————

Nowa Era Spółka z o.o. 1006/1/2019
Chemia – przedmiot realizowany w klasie kucharz i cukiernik Artur Sikorski Chemia 1. Podręcznik dla branżowej szkoły I stopnia.  

————————-

Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON Sp. z o.o. 1080/2019
Geografia – przedmiot realizowany tylko w klasie kelner Sławomir Kurek Geografia 1. Podręcznik dla szkoły branżowej 1 stopnia. Geografia – zeszyt ćwiczeń 1. Szkoły branżowe 1 stopnia. Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON Sp. z o.o. 1110/1/2020
Matematyka Adam i Anna Konstantynowicz, Małgorzata Pająk Matematyka. Podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia.  

———————–

Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON Sp. z o.o 1074/1/2019
Informatyka Wojciech Hermanowski Informatyka. Podręcznik dla branżowej szkoły I stopnia  

————————

Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON Sp. z o.o. 1057/2019
Edukacja dla bezpieczeństwa Barbara Boniek

Andrzej Kruczyński

Edukacja dla bezpieczeństwa. Zakres podstawowy. Zeszyt ćwiczeń. Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON Sp. z o.o 1007/2019
Religia T. Panuś, A. Kieljan „W mocy wiary” ———————
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE
Zawód: KUCHARZ
Bezpieczeństwo
i higiena pracy
Marzanna Zienkiewicz Sporządzanie potraw i napojów. Cz.1. ———————— Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. 2018
Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem
Małgorzata Konarzewska Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem.
———————— Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A 69/2013 wydanie VI zmienione 2019
Zawód: CUKIERNIK
Bezpieczeństwo
i higiena pracy
Katarzyna Kocierz Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik. TOM I. ———————— Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A.  2013
Technologia produkcji cukierniczej
z towaroznawstwem
Magdalena Kaźmierczak Wyroby cukiernicze.
Tom 2. Technologia produkcji cukierniczej cz.1 i cz.2.
———————— Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. 54/2013
Zawód: KELNER
Bezpieczeństwo
i higiena pracy
Marzanna Zienkiewicz Sporządzanie potraw i napojów. Cz.1. ———————— Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. 2018
Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem
Małgorzata Konarzewska Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem.
———————— Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A 69/2013 wydanie VI zmienione 2019
Obsługa konsumenta Renata Szajna

Danuta Ławniczak

Obsługa kelnerska  cz.1 i cz.2. ————————- Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A 84/2013

Do pobrania ⇓

klasa 1 – Branżowa Szkoła 1 stopnia

 

Szkoła Branżowa II stopnia nr 3 semestr pierwszy

Podręczniki zostaną podane przez nauczycieli w pierwszym tygodniu września.