Przerwa na czytanie 2022
28 października 2022 roku w naszej szkole została przeprowadzona akcja „Przerwa na czytanie”. Jej pomysłodawcą jest Biblioteka Pedagogiczna z Gorzowa Wielkopolskiego. To już III Międzynarodowa
Czytaj dalejnagrody, rankingi, wyróżnienia, osiągnięcia naszych wychowanków
28 października 2022 roku w naszej szkole została przeprowadzona akcja „Przerwa na czytanie”. Jej pomysłodawcą jest Biblioteka Pedagogiczna z Gorzowa Wielkopolskiego. To już III Międzynarodowa
Czytaj dalej1 grudnia Nasza Szkoła po raz ósmy uczestniczyła w Ogólnopolskim Konkursie Młodych Barmanów „Monin Cup Junior” odbywającym się w Warszawie w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich.
Czytaj dalejW ramach Krakowskiego Programu Wspierania Uzdolnionych Uczniów miasto przyznaje nagrody uczniom, którzy osiągają wysokie wyniki w nauce oraz na egzaminach, a także triumfują w prestiżowych konkursach i olimpiadach.
Czytaj dalejNasza szkoła po raz kolejny włączyła się kampanię miejską „KRAKÓW W FORMIE” i tegoroczną odsłonę kampanii finiszowaliśmy siatkarskimi emocjami. Kraków coraz częściej staje się
Czytaj dalej14 października 2022 r. certyfikat „Krakowski Nauczyciel z Pasją” odebrała Pani prof. Anita Januszek , która z zaangażowaniem łączy przekazywanie wiedzy o kulturze i języku z jednoczesną pasją
Czytaj dalejW piątek 29.04.2022 r. uczennica Wiktoria Proszek – przewodnicząca SU naszej szkoły, uczestniczyła w panelu dyskusyjnym “Bieżące wyzwania i problemy młodzieży” zorganizowanym przez Młodzieżową Radę Krakowa
Czytaj dalejSzczególne Wyróżnienie „MISTRZÓW MISE-EN-PLACE”, nagrody i awans do ścisłego finału ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Bitwa na drobiowe smaki” odbywającego się Instytucie Kulinarnym Transgourmet
Czytaj dalejUczennica Technikum Gastronomicznego nr 11 w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 2, Zuzanna Studnicka zakwalifikowała się do etapu centralnego, III miejsce w rejonie XXVI Olimpiady Wiedzy
Czytaj dalejKolejne zajęcia na kursie gastronomicznym w ramach projektu CKZ, tematem przewodnim różnorodność serów w produkcji kulinarnej. Uczniowie sporządzali polędwiczki faszerowane fetą z orzechami i szałwią,
Czytaj dalej„Laur Olimpijski” edycji 2019/2020 dla Agaty Kwaśniewskiej. Z dumą informujemy, że Agata Kwaśniewska – nasza Absolwentka technikum – została uhonorowana nagrodą „Laur
Czytaj dalejZ przyjemnością informujemy, iż nasza szkoła uzyskała zaszczytny tytuł „SZKOŁY Z PASJĄ POMAGANIA”. Sukces ten zawdzięczamy zaangażowaniu całej Społeczności Szkolnej, która swoją postawą, wsparciem
Czytaj dalejZ wielką przyjemnością ogłaszamy wyniki konkursu ZERO WASTE w kuchni – czy to możliwe? Do konkursu, ogłoszonego z okazji Światowego Dnia Ziemi, wpłynęło 16 pomysłowych prac.
Czytaj dalejMIESIĄC ZDROWEGO ODŻYWIANIA W ZSG nr 2. „Twoje pożywienie powinno być lekarstwem, a Twoje lekarstwo powinno być pożywieniem” – Hipokrates. Jeden z najwybitniejszych lekarzy greckich,
Czytaj dalejNASZA SZKOŁA ODNIOSŁA KOLEJNY SUKCES. Gratulacje i podziękowania dla nauczycieli Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 2, którzy z zaangażowaniem i empatią towarzyszą młodym ludziom w zdobywaniu wiedzy,
Czytaj dalejSerdecznie gratulujemy Wiktorii i Zuzannie oraz życzymy dalszych sukcesów! Stypendium Prezesa Rady Ministrów jest jedną z form nagradzania najzdolniejszych uczniów szkół, w których nauka kończy
Czytaj dalej