Okręgowe eliminacje XXVII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu
2 grudnia 2022 roku w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie odbyły się okręgowe eliminacje XXVII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu. Rywalizowało 107 uczniów
Czytaj dalej2 grudnia 2022 roku w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie odbyły się okręgowe eliminacje XXVII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu. Rywalizowało 107 uczniów
Czytaj dalejUczennica Technikum Gastronomicznego nr 11 w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 2, Zuzanna Studnicka zakwalifikowała się do etapu centralnego, III miejsce w rejonie XXVI Olimpiady Wiedzy
Czytaj dalej„Laur Olimpijski” edycji 2019/2020 dla Agaty Kwaśniewskiej. Z dumą informujemy, że Agata Kwaśniewska – nasza Absolwentka technikum – została uhonorowana nagrodą „Laur
Czytaj dalejIII miejsce i trzy wyróżnienia w Konkursie „Ponadczasowe Smaki Natury”! W dniu 06.03.2020 r. uczniowie naszej szkoły uczestniczyli w XXI edycji Małopolskiego Konkursu Szkół Gastronomicznych
Czytaj dalejLinka do strony głównej Olimpiady o Żywieniu i Żywności
Czytaj dalejII miejsce w Regionalnych Eliminacjach do Ogólnopolskiego Konkursu „Bitwa na drobiowe smaki”! 21-22.01.2020 r. drużyna w składzie Szymon Burzyński i Marcel Suder z klasy 2C przygotowani przez mgr Grażynę Kumorek-Mastalerz
Czytaj dalejKomisja Okręgowa Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności przy Zespole Szkół Gastronomicznych nr 2 im. prof. Odona Bujwida ul. Zamoyskiego 6, 30-523 Kraków tel. / fax.
Czytaj dalejPaństwowa Inspekcja Pracy w Krakowie jest organizatorem konkursu wiedzy o prawie pracy i bhp dla uczniów szkół ponadpodstawowych p.t.:. „Poznaj swoje prawa w pracy”.
Czytaj dalejXVI Małopolski Konkurs „Stół pięknie nakryty – kuchnia europejska na krakowskim stole” 28.11.2019 r. odbyła się kolejna edycja Małopolskiego Konkursu „Stół
Czytaj dalejTrzecie miejsce Szymona Burzyńskiego w XI Sądeckim Konkursie Szkół Gastronomicznych „Bałkańskie smaki na europejskim stole”! 18.11.2019 r. w Zespole Szkół nr 1 w Nowym Sączu odbyła
Czytaj dalejWYRÓŻNIENIE W OGÓLNOPOLSKIM TEŚCIE KULINARNYM W KATEGORII CUKIERNICTWO 15.11.2019 r. – odbył się pierwszy Ogólnopolski Test Kulinarny. Pierwszym etapem było opracowanie receptury kuchni
Czytaj dalejDnia 29 października 2019r. odbył się konkurs kulinarny organizowany przez WZS ZATOR oraz Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników. Tematem konkursu była „Gęś nie tylko na św. Marcina”.
Czytaj dalejKonkurs Mam zawód. Mam fantazję „Frutti di mare z Małopolskim akcentem” 17.10.2019 r. odbyła się kolejna edycja konkursu Mam zawód. Mam fantazję.
Czytaj dalejKonkurs na sporządzenie potrawy z wykorzystaniem krakowskiego obwarzanka rozstrzygnięty! Kraków został wybrany na Europejską stolicę Kultury Gastronomicznej. Tytuł ten przyznała Europejska Akademia Gastronomiczna.
Czytaj dalej„Zdrowie człowieka tkwi od pokoleń w tym co ma w głowie i co na stole” prof. Jan Gawęcki. Magdalena Litwicka z klasy IV b Joanna Przystał z klasy
Czytaj dalejWyróżnienie w V Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym „Smak Gościnności” 2019 Drużyna Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 2: Izabella Święszek i Jan Siwek startowali w V Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym
Czytaj dalejZobaczcie pierwszy etap rywalizacji naszych podopiecznych w Pojedynku Smaków! Dziewięciu naszych uczniów podjęło wyzwanie i zmierzyło się z przygotowaniem kaczki Zobaczcie, jak sobie
Czytaj dalejLaureatem pierwszego miejsca została Izabella Święszek przygotowana przez p. Alinę Augustyn. Trudny surowiec, rzadko podawany dzisiaj na polskich stołach, okazał się dla naszej
Czytaj dalejKonkurs MONIN CUP JUNIOR 2018 za nami. 6 grudnia 2018 roku już piąty raz braliśmy udział w ogólnopolskim konkursie Monin Cup Junior.
Czytaj dalejPIERWSZA EDYCJA KONKURSU „JA ZA BAREM” 7 listopada 2018r w Fundacji Alternative w Międzybrodziu Żywieckim odbyła się I Edycja Konkurs Barmańskiego JA ZA BAREM, który był dedykowany uczniom
Czytaj dalej