Wyróżnienie w V Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym „Smak Gościnności” 2019

Wyróżnienie w V Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym „Smak Gościnności” 2019

Drużyna Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 2: Izabella Święszek i Jan Siwek startowali w V Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym „Smak Gościnności”. Obowiązkowym składnikiem w tegorocznej edycji była tradycyjna śliwka suska sechlońska.

Sporządzali zakąskę:

„Śledzia marynowanego w śliwowicy i pigwie, z piernikiem na powidle z suskiej sechlońskiej, dekorowanego żelem z koziego mleka z szafranem i kwiatem nasturcji”

Oraz danie główne:

„Kaczkę z powidłem z suskiej sechlońskiej, popcornem z kaszy gryczanej, gołąbkiem z rydzami i suską sechlońską, sosem z bryndzy, knedlem z suską sechlońską w słodkiej panierce”.

Pomysł, wiedz, praca i aranżacja naszych uczniów przygotowanych przez mgr Annę Kuć została doceniona przez Jury. Nasza drużyna zdobyła wyróżnienie!

Gratulujemy!