Wykaz podręczników 2019-20. klasy II, III, IV

WYKAZ PODRĘCZNIKÓW, MATERIAŁÓW EDUKACYJNYCH I ĆWICZENIOWYCH

DO KLASY PIERWSZEJ  TECHNIKUM GASTRONOMICZNEGO nr 11  (po szkole podstawowej)

Rok szkolny 2019/2020 

 DO POBRANIA  Technikum po podstawowej – klasa 1

Przemiot Podręczniki Materiały edukacyjne
i ćwiczeniowe
Wydawnictwo Nr w wykazie MEN
Autor Tytuł
 

KSZTAŁCENIE OGÓLNE

 

 

Język polski

Adam Kalbarczyk

Dariusz Chemperek

Dariusz Trześniowski

Oblicza epok. Język polski. Podręcznik. Liceum i technikum. Klasa 1. Część 1.  

————————–

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. 952/1/2019
Język angielski Elizabeth Sharman

Michael Duckworth

Vision 2. Vision 2 – zeszyt ćwiczeń. Oxford University Press Polska Sp.
z o.o.
986/2/2019
Język niemiecki Giorgio Motta Exakt Plus 1. Exakt Plus 1 – zeszyt ćwiczeń. Klett Polska sp.
z o.o.
1000/1/2019
Język hiszpański Podręcznik zostanie podany uczniom we wrześniu.
Plastyka Podręcznik zostanie podany uczniom we wrześniu.
Historia Michał Norbert Faszcza

Radosław Lolo

Krzysztof Wiśniewski

Historia. Podręcznik. Liceum
i technikum. Zakres podstawowy.
 

————————-

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. 987/1/2019
Geografia (zakres podstawowy) – dla klas z rozszerzoną biologią. Roman Malarz

Marek Więckowski

Oblicza geografii 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego
i technikum. Zakres podstawowy.
Katarzyna Maciążek „Oblicza geografii 1. Karty pracy ucznia dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres podstawowy.

 

Atlas geograficzny dla liceum i technikum (dla szkoły ponadpodstawowej). Praca zbiorowa.

Nowa Era Spółka
z o.o.
983/1/2019
Geografia (zakres rozszerzony) Roman Malarz

Marek Więckowski

Paweł Kroh

Oblicza geografii 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego
i technikum. Zakres rozszerzony.
Dorota Burczyk, Violetta Feliniak, Bogusława Marczewska, Sebastian Ropel, Józef Soja „Oblicza geografii 1 – Maturalne karty pracy dla liceum i technikum.

 

Atlas geograficzny dla liceum i technikum (dla szkoły ponadpodstawowej). Praca zbiorowa.

Nowa Era Spółka
z o.o.
973/1/2019
Biologia (zakres podstawowy) – dla klas z rozszerzoną geografią. Anna Helmin

Jolanta Holeczek

Biologia na czasie 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego
i technikum. Zakres podstawowy.
 

 

—————————-

Nowa Era Spółka
z o.o.
1006/1/2019
Biologia (zakres rozszerzony) Marek Guzik

Ryszard Kozik

Renata Matuszewska

Władysław Zamachowski

Biologia na czasie 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego
i technikum. Zakres rozszerzony.
 

————————-

Nowa Era Spółka
z o.o.
1010/1/2019
Chemia Romuald Hassa

Aleksandra Mrzigod

Janusz Mrzigod

To jest chemia. Część 1. Chemia ogólna i nieorganiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego
i technikum. Zakres podstawowy.
 

————————–

Nowa Era Spółka
z o.o.
 

994/1/2019

Fizyka Podręcznik zostanie podany uczniom we wrześniu
Matematyka Marcin Kurczab

Elżbieta Kurczab

Elżbieta Świda

Matematyka. Podręcznik do liceów
i techników. Klasa 1. Zakres podstawowy.
Zbiór zadań do liceum i technikum – zakres podstawowy. Oficyna Edukacyjna Krzysztof Pazdro Sp. z o.o. 972/1/2019
Informatyka Wanda Jochemczyk

Katarzyna Olędzka

Informatyka. Podręcznik. Liceum
i technikum. Klasa 1. Zakres podstawowy.
 

————————-

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. 974/1/2019
Edukacja dla bezpieczeństwa Barbara Boniek

Andrzej Kruczyński

Edukacja dla bezpieczeństwa. Zakres podstawowy. Zeszyt ćwiczeń. Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON Sp. z o.o. 1007/2019
Religia Tadeusz Panuś

Renata Chrzanowska

 

Mocni wiarą.  

————————–

Wydawnictwo św. Stanisława KR-04/12 -KR-2/12
 

KSZTAŁCENIE ZAWODOWE

Zawód: TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH 343404
Bezpieczeństwo
i higiena pracy
Marzanna Zienkiewicz Sporządzanie potraw i napojów. Cz.1.  

—————————

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. 2018
Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem
Małgorzata Konarzewska Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem.
————————– Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. 69/2013 wydanie VI zmienione 2019
Zawód: TECHNIK USŁUG KELNERSKICH 513102
Bezpieczeństwo
i higiena pracy
Marzanna Zienkiewicz Sporządzanie potraw i napojów. Cz.1.  

————————–

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. 2018
Język angielski zawodowy Podręcznik zostanie podany uczniom we wrześniu.
Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem
Małgorzata Konarzewska Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem.
————————– Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. 69/2013 wydanie VI zmienione 2019
Obsługa konsumenta
z elementami barmaństwa
Renata Szajna

Danuta Ławniczak

Obsługa kelnerska cz.1 i cz.2. ————————— Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A 84/2013

 

WYKAZ PODRĘCZNIKÓW, MATERIAŁÓW EDUKACYJNYCH I ĆWICZENIOWYCH

DO KLASY PIERWSZEJ TECHNIKUM GASTRONOMICZNEGO nr 11  (po szkole gimnazjalnej)

Rok szkolny 2019/2020

  DO POBRANIA  Technikum po gimnazjum – klasa 1

Przedmiot Podręczniki Materiały edukacyjne
i ćwiczeniowe
Wydawnictwo Nr w wykazie MEN
Autor Tytuł
KSZTAŁCENIE OGÓLNE
 

Język polski

Małgorzata Chmiel

Eliza Kostrzewa

Anna Równy

Ponad słowami  cz. 1 i cz. 2 . Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum. ———————- Nowa Era Spółka
z o.o.
425/1/2012/2015

425/2/2012/2015

Język angielski Elizabeth Sharman,

Michael Duckworth

Vision 2. Vision 2 – zeszyt ćwiczeń. Oxford University Press Polska Sp.
z o.o.
986/2/2019
Język niemiecki Giorgio Motta Exakt fur Dich 1.

 

Exakt fur Dich 1-

zeszyt ćwiczeń.

Klett Polska sp.
z o.o.
717/2/2014/2015
Język hiszpański Podręcznik będzie podany uczniom we wrześniu
Historia Stanisław Roszak

Jarosław Kłaczkow

 Poznać przeszłość. Wiek XX. ——————— Nowa Era Spółka
z o.o.
525/2012
Podstawy przedsiębiorczości Zbigniew Makieła

Tomasz Rachwał

Krok w przedsiębiorczość. ——————– Nowa Era Spółka
z o.o.
467/2012/2015
Geografia Radosław Uliszak

Krzysztof Wiedermann

Oblicza geografii. Zakres podstawowy. Atlas geograficzny. Nowa Era Spółka
z o.o.
433/2012/2014
Biologia Emilia Bonar

Weronika Krzeszowiec-Jeleń
Stanisław Czachorowski

Biologia na czasie. Zakres podstawowy. ——————— Nowa Era Spółka
z o.o.
450/2012/2015
Chemia Romuald Hassa

Aleksandra Mrzigod

Janusz Mrzigod

To jest chemia.  Zakres podstawowy. ———————- Nowa Era Spółka
z o.o.
438/2012/2015
Matematyka Wojciech Babiański

Lech Chańko

Dorota Ponczek

Matematyka 1. Zakres podstawowy ———————— Nowa Era Spółka

z o.o.

378/1/2011/2015
Informatyka Arkadiusz Gawełek Odkrywamy na nowo. Informatyka. Zakres podstawowy. ————————- Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON Sp. z o.o 452/2012
Edukacja dla bezpieczeństwa Mariusz Goniewicz

Anna W. Nowak-Kowal Zbigniew Smutek

Odkrywamy na nowo. ————————- Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON Sp. z o.o 411/2012
Religia Ks. T. Panuś

R. Chrzanowska

Mocni wiarą. ———————- Św. Stanisława KR-04/12-KR-2/12
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE
Zawód: TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH 343404
Bezpieczeństwo
i higiena pracy
Marzanna Zienkiewicz Sporządzanie potraw i napojów. Cz.1. —————– Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A 2018
Język angielski zawodowy Trish Stott

Rod Revell

Highly

Recommended

—————– Oxford
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Małgorzata Konarzewska Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem.

 

——————– Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. 69/2013 wydanie VI zmienione 2019
Zawód: TECHNIK USŁUG KELNERSKICH 513102
Bezpieczeństwo
i higiena pracyWyposażenie techniczne
Marzanna Zienkiewicz Sporządzanie potraw i napojów. Cz.1. ———————- Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. 2018
Język angielski zawodowy Trish Stott

Rod Revell

Highly Recommended. ———————- Oxford
Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem
Małgorzata Konarzewska Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem.
———————- Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. 69/2013 wydanie VI zmienione 2019
Zasady żywienia Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda, Beata Sińska, Halina Turlejska „Zasady żywienia.
Planowanie i ocena”.
 

——————–

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A Numer wydania: VI

Rok wydania: 2018

Obsługa konsumenta
z elementami barmaństwa
Renata Szajna

Danuta Ławniczak

Obsługa kelnerska cz.1 ——————— Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A 84/2013

 

 

WYKAZ  PODRĘCZNIKÓW, MATERIAŁÓW EDUKACYJNYCH I ĆWICZENIOWYCH

do klasy pierwszej  BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA nr 10  (po szkole podstawowej)

Rok szkolny 2019/20

DO POBRANIA  Branżowa szkoła I stopnia po podstawowej – klasa 1

Informacje o  pozostałych podręcznikach będą dostępne we wrześniu ze względu na brak nr dopuszczenia w wykazie MEN

Przedmiot Podręczniki Materiały edukacyjne
i ćwiczeniowe
Wydawnictwo Nr w wykazie MEN
Autor Tytuł
 

KSZTAŁCENIE OGÓLNE

 

Język polski Joanna Ginter

Anna Klimowicz

To się czyta! Podręcznik do języka polskiego dla branżowej szkoły I stopnia. ———————— Nowa Era Spółka z o.o 1025/1/2019
Język angielski Jenny Quintana

Michael Duckworth

Vision 1. Zeszyt ćwiczeń

„Vision 1”

Oxford University Press Polska Sp. z o.o. 986/1/2019
Matematyka Karolina Wej

Wojciech Babiański

To się liczy! Podręcznik do matematyki dla branżowej szkoły
I stopnia.
 

———————–

Nowa Era Spółka z o.o. 967/1/2019
Edukacja dla bezpieczeństwa Barbara Boniek

Andrzej Kruczyński

Edukacja dla bezpieczeństwa. Zakres podstawowy. Zeszyt ćwiczeń. Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON Sp. z o.o 1007/2019
Religia Ks. T. Panuś

R. Chrzanowska

Mocni wiarą. ——————— Św. Stanisława KR-61-05/12-KR-1/12
 

KSZTAŁCENIE ZAWODOWE

 

Zawód: KUCHARZ 512001
Bezpieczeństwo
i higiena pracy
Marzanna Zienkiewicz Sporządzanie potraw i napojów. Cz.1. ———————— Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. 2018
Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem
Małgorzata Konarzewska Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem.
———————— Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A 69/2013 wydanie VI zmienione 2019
Zawód: CUKIERNIK 751201
Bezpieczeństwo
i higiena pracy
Marzanna Zienkiewicz Sporządzanie potraw i napojów. Cz.1. ———————— Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. 2018
Technologia produkcji cukierniczej
z towaroznawstwem
Magdalena Kaźmierczak Wyroby cukiernicze.
Tom 2. Technologia produkcji cukierniczej cz.1 i cz.2.
———————— Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. 54/2013
Zawód: KELNER 513101
Bezpieczeństwo
i higiena pracy
Marzanna Zienkiewicz Sporządzanie potraw i napojów. Cz.1. ———————— Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. 2018
Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem
Małgorzata Konarzewska Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem.
———————— Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A 69/2013 wydanie VI zmienione 2019
Obsługa konsumenta Renata Szajna

Danuta Ławniczak

Obsługa kelnerska  cz.1 i cz.2. ————————- Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A 84/2013

 

WYKAZ  PODRĘCZNIKÓW, MATERIAŁÓW EDUKACYJNYCH I ĆWICZENIOWYCH

do klasy pierwszej  BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA nr 10  (po szkole gimnazjalnej)

Rok szkolny 2019/2020

DO POBRANIA  Branżowa po gimnazjum – klasa 1

Przedmiot Podręczniki Materiały edukacyjne
i ćwiczeniowe
Wydawnictwo Nr w wykazie MEN
Autor Tytuł
 

KSZTAŁCENIE OGÓLNE

 

Język polski Joanna Ginter, Anna Klimowicz To się czyta! Podręcznik do języka polskiego dla branżowej szkoły
I stopnia.
————————– Nowa Era Spółka
z o.o
1025/1/2019
Język angielski Jenny Quintana, Michael Duckworth Vision 1. Zeszyt ćwiczeń

„Vision 1”

Oxford University Press Polska Sp.
z o.o.
986/1/2019
Historia Stanisław Roszak

Jarosław Kłaczkow

Poznać przeszłość. Wiek XX. ——————— Nowa Era Spółka
z o.o.
525/2012
Geografia Radosław Uliszak

Krzysztof Wiedermann

Oblicza geografii. Zakres podstawowy. Atlas geograficzny. Zakres podstawowy. Nowa Era Spółka
z o.o.
433/2012/2014
Biologia Emilia Bonar

Weronika Krzeszowiec-Jeleń

Stanisław Czachorowski

Biologia na czasie. Zakres podstawowy. ——————— Nowa Era Spółka
z o.o.
450/2012/2015
Chemia Romuald Hassa

Aleksandra Mrzigod

Janusz Mrzigod

To jest chemia.  Zakres podstawowy. ———————- Nowa Era Spółka
z o.o.
438/2012/2015
Fizyka Marcin Braun

Weronika Śliwa

Odkryć fizykę. Kształcenie ogólne
w zakresie podstawowym.
————————– Nowa Era Spółka
z o.o.
447/2012/2015
Matematyka Karolina Wej

Wojciech Babiański

To się liczy! Podręcznik do matematyki dla branżowej szkoły
I stopnia.
————————— Nowa Era Spółka
z o.o.
967/1/2019
Informatyka Arkadiusz Gawełek Odkrywamy na nowo. Informatyka. Zakres podstawowy. ————————– Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON Sp. z o.o 452/2012
Edukacja dla bezpieczeństwa Mariusz Goniewicz

Anna W. Nowak-Kowal Zbigniew Smutek

Odkrywamy na nowo. ————————– Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON Sp. z o.o 411/2012
Religia Ks. T. Panuś

R. Chrzanowska

Mocni wiarą. Św. Stanisława KR-04/12-KR-2/12

 

 

KSZTAŁCENIE ZAWODOWE

 

Zawód: KUCHARZ 512001
Bezpieczeństwo
i higiena pracy
Marzanna Zienkiewicz Sporządzanie potraw i napojów. Cz.1. ————————– Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. 2018
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Małgorzata Konarzewska Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem.
————————— Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A 69/2013 wydanie VI zmienione 2019
Zawód: CUKIERNIK 751201
Bezpieczeństwo i higiena pracy Marzanna Zienkiewicz Sporządzanie potraw i napojów. Cz.1. ————————– Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. 2018
Technologia produkcji cukierniczej z towaroznawstwem Magdalena Kaźmierczak Wyroby cukiernicze.
Tom 2. Technologia produkcji cukierniczej cz.1 i cz.2.
————————– Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. 54/2013
Zawód: KELNER 513101

 

Bezpieczeństwo
i higiena pracy
Marzanna Zienkiewicz Sporządzanie potraw i napojów. Cz.1. —————————- Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. 2018
Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem
Małgorzata Konarzewska Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem.
————————– Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A 69/2013 wydanie VI zmienione 2019
Obsługa konsumenta Renata Szajna

Danuta Ławniczak

Obsługa kelnerska
cz.1 i cz.2.
—————————- Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A 84/2013